Ανάβαση Δημητσάνας-Ζυγοβιστίου - Δοκιμές

Σάββατο, Ιουλίου 15, 2017

Με την δροσιά του Μαίναλου να προστατεύει τους 63 συμμετέχοντες από τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, ολοκληρώθηκαν οι χρονομετρημένες δοκιμές για την φετινή, 16η Ανάβαση Δημητσάνας-Ζυγοβιστίου.

Ο παραδοσιακός καλοκαιρινός αγώνας των ελληνικών αναβάσεων συμπληρώνει φέτος 16 χρόνια και η διάθεση εορτασμού αυτού του σημαντικού αριθμού, ήταν ακόμη μεγαλύτερη από διοργανωτές αλλά και συμμετέχοντες.

Ασφαλώς αυτό που ξεχώρισε ήταν η επιστροφή του Ενιαίου στην ελληνική πραγματικότητα καθώς οι 15 οδηγοί που συμμετέχουν σε αυτή την πρεμιέρα του νέου θεσμού, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πήραν το "βάπτισμα του πυρός" για έναν ολοκληρωτικά νέο θεσμό που αναμένεται με ενδιαφέρον.

Και στα εκτός Ενιαίου όμως το ενδιαφέρον για τον αυριανό αγώνα είναι μεγάλο, ιδίως από τη στιγμή που η 16η Ανάβαση Δημητσάνας-Ζυγοβιστίου έστω και αν είναι αγώνας για το Κύπελλο Νοτίου Ελλάδος, είναι κυρίως μια απολαυστική αγωνιστική διαδικασία για τους συμμετέχοντες.

Όσον αφορά τις επιδόσεις του Σαββάτου στην ομάδα Α ξεχώρισε ο Χρήστος Μάντεσης με το HondaCivicType-Rμε το 1:45.16 από το πρώτο σκέλος, στην Ομάδα Ν η καλύτερη επίδοση ήταν το 1:44.94 του "Αμερικάνου" με το MitsubishiEVOIXπου επετεύχθη στο δεύτερο σκέλος. Στην Ομάδα Ε ταχύτατος ήταν ο Γιάννης Δρακόπουλος με το Peugeot 106 vS16 και το 1:48.08 του τρίτου σκέλους, ενώ στην FormulaSaloon η καλύτερη επίδοση ανήκε στον Σπύρο Παπαδόπουλο με το frordEscortMKIIπου σημείωσε χρόνο 1:40.20.

Ο αγώνας διεξάγεται και φέτος με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Γορτυνίας που φιλοξενεί τους ανθρώπους του αγώνα στην περιοχή και δημιούργησε για μια ακόμη χρονιά ένα μοναδικό γλέντι με κέφι και καλή διάθεση από όλους στην πλατεία Ζυγοβιστίου.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα των τριών σκελών των χρονομετρημένων δοκιμών και το "κυρίως πιάτο" θα είναι φυσικά ο αγώνας, η εκκίνηση του οποίου θα δοθεί την Κυριακή στις 12:00.

Published in Νέα